In memoriam: Nico van Beek

07 december 2021  |   Nieuws   |     |   0 Reacties

Op vrijdag 4 december 2021 is onze goede vriend Nico gestorven. Nico was ruim 29 jaar lid van onze vereniging en was altijd trouw aanwezig op de derde donderdag van de maand wanneer we onze ledenavond organiseerden. Ook toen hij enkele jaren geleden besloot om richting Elst te verhuizen om dichter bij zijn kinderen en kleinkinderen te wonen, bleef Nico trouw aan onze vereniging en was hij met grote regelmaat aanwezig op onze avonden en andere activiteiten ondanks te flinke reisafstand. Nico was een man van weinig woorden maar die bescheidenheid sierde hem. Hij stond altijd open voor een goed gesprek en wist altijd mensen te voorzien van beproefde wijsheden die hij heeft opgedaan in zijn lange ervaring als aquariaan. Zoals iedereen heeft kunnen lezen in de maandbladen van oktober en november was Nico als sinds 1949 in het bezit van een aquarium en heeft hij de aquariumhobby zien groeien zoals wij die nu kennen. Tevens wist Nico ons regelmatig te verrassen, zo ook het feit dat hij ons in september dat leuke stuk overhandigde over zijn mijmeringen van een oude aquarioot welke terug te lezen zijn in het maandblad van oktober en november van dit jaar. Ook voor het maandblad van december heeft hij nog een stukje geschreven ondanks dat het toen al zeer slecht met zijn gezondheid gesteld was. Dat ook typisch Nico: Zich altijd inzetten voor de vereniging. We zullen Nico dan ook erg missen, maar in onze gedachten en hart zullen wij hem allen meedragen.

Michel