In memoriam: Ad Pessers

06 januari 2016  |   Nieuws   |     |   Reacties uitgeschakeld voor In memoriam: Ad Pessers

In memoriam: Ad Pessers

-Matth Heijen-

Ad Pessers

Ad Pessers lid sinds 1 februari 1959. Van A.V. “Ons Genoegen”

Na 56 jaar natuurlijk bekend bij alle leden van Ons genoegen, Toen moet hij een bijzonder mens zijn geweest, als je lid mocht worden terwijl er een ledenstop was van maximaal 10 leden. En dan Toch werd toegelaten.!

Dat geeft te denken.

Toen ik hem leerde kennen in 1971, ten huize van Harry van Huigevoort was de band al gouw van wederzijds genoegen.

In die tijd zette hij ook zijn huidige paludarium op. Toen een modern en vernuftig opgezet systeem.  Hij heeft het nadien nooit meer echt verandert. Hij heeft nog wel geëxperimenteerd met salamanders, maar dat is nooit een succes geweest.

Hij was ook bekend met de gekste plekken om levend voer te scheppen, watervlooien,  cyclops,  muggenlarven rode en witte en zwarte, weide plankton etc. Harrie van Huygevoort was ook voor hem weer een leermeester geweest. En ik herinner me nog de vele keren dat we naar bijzondere plekken op zoek waren naar niet alleen voedseldieren, maar ook om gewoon te genieten van de natuur.

Als je hem vroeg stond hij altijd voor je klaar, was het niet om een klusje te doen, of om dia’s te maken.  Dia’s maken was in de 70”er jaren, een kunstje waar nog al wat kunde bij te pas kwam, en een filmpje was dan ook snel op.

Hij was dan ook hof fotograaf  bij “Ons Genoegen” in die tijd.

In die tijd was ik secretaris van het district West Brabant, en kon probleemloos een beroep op hem doen, ook al duurde in die tijd de districts keuring 2 volle weekenden, met ruim 30 bakken, en een keurmeester die intussen college gaf hoe de weersomstandigheden zouden verlopen.

Als iemand is overleden , ben je geneigd hem een zetje de hemel in te duwen, want ondanks dat wist Ad zijn andere privé en familie leven, behoorlijk afgescheiden te houden. Hij vertelde mij daar soms wel iets van als ik zo maandelijks een uurtje bij hem aan tafel aan schoof. En dan had hij het niet zo begrepen op de pillen die hij kreeg. Maar kennelijk hoort het bij het ouder worden. Ad ik wens je het beste hierna. En ben blij je gekend te hebben.

Beste groeten van Matth.

Geen reactie mogelijk.

Related Posts

There is no related post.