Online Ledenavond donderdag 20 Mei 2021: Pracht & Praal uit Afrika

02 april 2021  |   Nieuws   |     |   Reacties uitgeschakeld voor Online Ledenavond donderdag 20 Mei 2021: Pracht & Praal uit Afrika

Pracht & Praal uit Afrika

-Peter Oranje-

Afrika is qua oppervlakte na Azië het grootste continent op Aarde. Het beslaat zo’n 30.244.050 vierkante kilometer waarvan ongeveer 30% Sahara woestijn is. Er wonen meer dan 1 miljard mensen. Vrijwel geheel Afrika behoort tot de derde wereld. In het stroomgebied van de Congo ligt het op een na grootste regenwoud ter wereld dat in het noorden geleidelijk overgaat in de Sahara die langzaam terrein wint. In het oosten vinden we o.a. de drie grote meren, Malawi- en Tanganyikameer en Victoriameer waar we veel bekende cichliden soorten terug vinden. Deze meren bevinden zich in de Grote Slenk ook wel Grote Riftvallei genoemd. Deze Riftvallei loopt van Libanon tot Mozambique en is 6400 km lang en varieerd van enkele honderden tot duizend meter diepte. De breedte varieert tussen de 30 en 100 km. Hier vinden we dan ook de meeste meren. In West en Centraal Afrika, ook wel “Goudkust” genoemd vinden we de grootste verscheidenheid aan aquariumvissen. Hier vinden we o.a ook de rivier de Congo met een stroomgebied van 3 680 000 km², en op de Nijl na de langste rivier van Afrika, met zijn grote assortiment aan aquariumvissen. In een avondvullende PowerPoint presentatie die uit 155 foto’s bestaat komen vanavond veel bekende en onbekende aquarium vissen uit Afrika aan bod. Elke vis wordt besproken met kenmerken zoals o.a. waterkwaliteit, voeding, inrichting, leef omgeving ect.

Uiteraard is er ook vanavond weer volop ruimte voor vragen en discussie. Zelf heb al vanaf 1970 professioneel ervaring met tropisch zoet en zeewater aquaria. Vanaf 1985 ben ik professioneel bezig met Koi en ik ben vele jaren achtereen naar Japan geweest. Vreemd genoeg is vijver en aquaria nog steeds mijn hobby en passie en wil dit dan ook graag samen met u delen. U zult dan ook in de toekomst nog meer lezingen van mij kunnen gaan verwachten.

Peter Oranje

Wanneer: Donderdag 20 mei 2021

Tijd: 19:45 – 22:30

Waar: Online via Google (link volgt via email)

Geen reactie mogelijk.

Related Posts

There is no related post.