Donderdag 18 oktober 2018 ledenavond: Algenvrij aquarium houden met de Redfield ratio door Charles Bubbendorf

03 februari 2018  |   Nieuws   |     |   Reacties uitgeschakeld voor Donderdag 18 oktober 2018 ledenavond: Algenvrij aquarium houden met de Redfield ratio door Charles Bubbendorf

Algenvrij aquarium houden met de Redfield ratio

-Charles Bubbendorf-

 

Een goed onderhouden aquarium, met van gezondheid blakende vissen en planten, is een sieraad in huis. Maar om de bak “goed te onderhouden” is vaak de wil er wel maar die verrekte algen, hoe kom je daar van af… Van de mensen die hun lidmaatschap van de NBAT of een aquariumvereniging heeft opgegeven, geeft 50% aan dat dit komt doordat de algen niet onder controle waren te krijgen. Vaak zijn kosten noch moeite gespaard. Heel erg jammer.

Een aquarium is eigenlijk een klein stukje natuur. Het bootst soms een stukje beek of een meer na, vaak is het een verzameling mooie vissen en planten die we mooi vonden in de dierenwinkel. Ook al hebben we een zgn. gezelschapsbak met vissen en planten uit verschillende werelddelen, er is sprake van een klein ecosysteempje in uw bak thuis. Tijdens de lezing zal Charles Buddendorf in gaan op de interacties tussen vissen, planten, licht, waterkwaliteit en zelfs bacteriën in uw aquarium. Door te begrijpen wie, wat nodig heeft en wanneer, zult u aan het eind van de avond, hopelijk, eindelijk de algen in uw bak kunnen bestrijden. Tijd om weer te genieten van een mooi stukje natuur in huis!

Tenslotte: PLANTEN RUIL!

Neem je stekken dus maar mee!

Wanneer:  Donderdag 18 oktober 2018

Hoelaat: 19:30 – 22:30

Lokatie: Dierenpark De Oliemeulen Reitse hoevenstraat 30, Tilburg

Geen reactie mogelijk.

Related Posts

There is no related post.