Donderdag 21 september 2017 ledenavond: Ziekten en Micro organismen

12 september 2017  |   Nieuws   |     |   Reacties uitgeschakeld voor Donderdag 21 september 2017 ledenavond: Ziekten en Micro organismen

Ziekten en Micro organismen

-Peter Oranje-

 

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met een ziekte in ons aquarium. Soms is de oplossing simpel maar het komt ook voor dat we soms de gehele aquarium bevolking hieraan verliezen. Ziektes die dit kunnen veroorzaken vallen onder demicro organismen. De meeste kunnen we niet zien. Vaak hechten we hier niet te veel aandacht aan al zouden we dit beter wel kunnen doen. Al zouden we de meest voorkomende ziekten maar kunnen onderscheiden of herkennen en de behandeling hiervan te weten. Dat is precies wat we deze avond gaan doen. We gaan de meest voorkomende ziekte verwekkers op een rijtje zetten, hoe ontstaan ze, dus hoe kunnen we ze voorkomen en, niet geheel onbelangrijk hoe kunnen we ze bestrijden wanneer onze vissen hier last van hebben.

“Ziekten en Micro organismen” is een lezing een avondvullende PowerPoint presentatie, bestaande uit 150 foto’s. Hierin krijgen we dit micro dieren rijk netjes geordend in groepen te zien. We zullen per ziekte zien wat de oorzaken hiervan zijn maar ook de mogelijke bestrijding hiervan. Uiteraard is er ook op deze avond weer ruimte voor alle vragen en discussie. Zelf heb al vanaf 1970 professioneel ervaring met tropisch zoet en zeewater aquaria. Vanaf 1985 ben ik professioneel bezig met Koi en ik ben vele jaren achtereen naar Japan geweest.Vreemd genoeg is vijver en aquaria nog steeds mijn hobby en passie en wil dit dan ook graag samen met u delen. U zult dan ook in de toekomst nog meer lezingen van mij kunnen gaan verwachten.

Iedereen is welkom!

Tenslotte: PLANTEN RUIL!

Neem je stekken dus maar mee!

Wanneer:  Donderdag 21 september 2017

Hoelaat: 19:30 – 22:30

Lokatie: Dierenpark De Oliemeulen Reitse hoevenstraat 30, Tilburg

 

 

 

Geen reactie mogelijk.

Related Posts

There is no related post.