Vrijdag 2 februari 2018 ledeninformatieavond: Zelf maken van plantenvoeding

10 december 2017  |   Nieuws   |     |   Reacties uitgeschakeld voor Vrijdag 2 februari 2018 ledeninformatieavond: Zelf maken van plantenvoeding

Zelf maken van plantenvoeding

-Michel Ruts-

 

Voor onze aquariumplanten kun je tegenwoordig vele soorten plantenvoeding kopen welke aangeboden worden door vele merken zoals sera, Tetra, Dennerle, Easylife, en nog vele andere.
De keuze is inmiddels zo groot dat menig aquariaan door de bomen het bos niet meer ziet staan.
Toch is de algemene ervaring dat er geen slechte maar ook geen allerbeste plantenvoeding bestaat maar dat het vaak niet voldoende is om alleen met 1 merk te doseren omdat er in de tijd toch te korten ontstaan van 1 of ander spoorelement.
Wat echter al deze merken gemeenschappelijk hebben is dat ze een indicatie geven van de samenstelling en je nooit zeker bent over hoeveel je nu daadwerkelijk toevoegt.
Daarnaast zijn vele plantenvoeding oplossingen een mengsel van verscheidende elementen waardoor gericht aanvullen van te korten lastig wordt.
Voor ieder die door middel van zorgvuldig meten van hun aquarium water waarden hun voedingstoffen tekorten gericht willen aanvullen zullen genoodzaakt zijn hun oplossingen zelf te maken.
Dat het maken van deze oplossingen niet lastig is zal deze avond live gepresenteerd worden.
De elementen ijzer (Fe), Kalium (K), Nitraat (NO3), Fosfaat (PO4), magnesium (Mg) en overige spoorelementen zullen allen aan bod komen.
Het zal dus een zeer leerzame avond worden en voor degene die bang is dat het te snel zal gaan of te moeilijk zal worden wees gerust.
Het hele verhaal kun je op je gemak terug lezen in het maandblad van februari.

Op verzoek van de Oliemeulen graag buitenom via de tent naar de huiskamer lopen.

Tenslotte: PLANTEN RUIL!

Neem je stekken dus maar mee!

Wanneer:  Vrijdag 2 februari  2018

Hoe laat: 19:30 – 22:30

Locatie: Dierenpark De Oliemeulen Reitse hoevenstraat 30, Tilburg

Geen reactie mogelijk.

Related Posts

There is no related post.