Donderdag 16 Mei 2019 ledenavond: Het Speciaal Aquarium door Leo Brand

17 februari 2018  |   Nieuws   |     |   Reacties uitgeschakeld voor Donderdag 16 Mei 2019 ledenavond: Het Speciaal Aquarium door Leo Brand

Het speciaal aquarium

-Leo Brand-    

 

Aquarium liefhebbers zijn mensen uit alle windstreken en zij hebben over het algemeen een zeer behoorlijke kennis van hun vissen en planten. Echter, niet iedere liefhebber houdt van een gezelschapsaquarium, hun beleving gaat meer uit naar een speciaal aquarium.

Het verschil tussen een gezelschapsaquarium en een speciaal aquarium zit in het feit dat in een speciaal aquarium vissen en planten gehouden worden die uit één bepaald gebied of biotoop afkomstig zijn bijvoorbeeld: alleen vissen en planten uit b.v. de rivieren van Zuid-Amerika. Vissen en planten uit de Afrikaanse meren zoals b.v. het Malawimeer of het Tanganyikameer of vissen en planten uit (delen van) Azië of Australië met soorten als: barbelen, botia’s, gourami’s of regenboogzalmen.

Deze lezing laat een flink aantal biotoop aquaria zien met zowel de planten als vissen. Maar…  wat betreft de techniek is er ook een verschil tussen beide soorten aquaria want als je vissen en planten uit een bepaald biotoop wilt houden moet de waterkwaliteit natuurlijk ook aan dit biotoop voldoen. Water in een discusvissenaquarium uit de Amazone rivier is bijvoorbeeld zacht (er) met een lagere pH waarde dan b.v. het water in een cichliden uit het Malawi- of Tanganyikameer dat veel harder is, met een beduidend hogere pH waarde.

Zelfs de verlichting is afhankelijk van het soort speciaal aquarium dat je wilt gaan houden. Het gebied dat je wilt nabootsen is dus bepalend voor een flink aantal zaken waarmee je zowel bij de inrichting als de verzorging rekening moet houden. Kortom deze lezing probeert veel info te geven op allerlei soorten vragen. Echter, de spreker verbeeld zich geenszins de wijsheid in pacht te hebben. Maar uiteindelijk hoopt hij toch dat u kunt genieten van   ‘Het Speciaal Aquarium’.

 

Tenslotte: PLANTEN RUIL!

Neem je stekken dus maar mee!

Wanneer:  Donderdag 16 mei 2019

Hoelaat: 19:30 – 22:30

Lokatie: Dierenpark De Oliemeulen Reitse hoevenstraat 30, Tilburg

Geen reactie mogelijk.

Related Posts

There is no related post.